Генштаб: На Донбасі РФ планує, через брак солдат, залучити до боїв студентів вишів — Події

Генштаб: На Донбасі РФ планує, через брак солдат, залучити до боїв студентів вишів - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 85-ї доби війни в Україні російські війська продовжують наступати у Східній операційній зоні. Основні зусилля противник зосередив на Донецькому напрямку, повідомили у Генштабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території Білорусі. На Сіверському напрямку противник продовжує обладнувати додаткові вогневі позиції у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Ворог обстріляв із артилерії та мінометів населені пункти у Чернігівській та Сумській областях, вдаривши по Десні. Продовжує спроби ведення повітряної розвідки за допомоги БпЛА.

На Харківському напрямку основні зусилля окупанти зосередили на утриманні зайнятих рубежів та  проведенні контратак, щоб відновити втрачені позиції. У регіоні діють диверсійно-розвідувальні групи ворога.

На Слов’янському напрямку росіяни за підтримки артилерії вели бойові дії в районі Великої Комишувахи. На окремих ділянках вони зазнали значних втрат та були змушені відійти на раніше зайняті позиції.

На Лиманському напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру, завдавав ракетні удари та намагався закріпитись на раніше зайнятих позиціях. Застосував оперативно-тактичну і армійську авіацію для руйнування цивільних об’єктів в районах Лоскутівки, Катеринівки, Новомихайлівки та Оріхова.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти наступали та штурмували в районі населеного пункту Устинівка. Успіху не мали. На Бахмутському напрямку противник наступав з метою покращити своє тактичне положення. Намагався штурмувати в районі Золотого-4. Безуспішно.

На Авдіївському напрямку ворог наступав в районі Юр’ївки, та відступив, зазнавши втрат. За результатами штурму в районах Новокалинового та Первомайського противник успіху не мав. На Курахівському напрямку росіяни безуспішно наступали в районі Новомихайлівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не було. Ворог обстрілював українські мирні помешкання з реактивної та ствольної артилерії і мінометів. Удар наносився по Гуляйпільському, Новоданилівці, Малинівці та Гуляйполю.

За наявною інформацією, в районі Олександрівки, з метою поповнення втрат 107 стрілецького батальйону, що склали понад 50%, прибуло поповнення у кількості 260 військовослужбовців, які раніше були задіяні на Харківському напрямку.

На Південнобузькому напрямку активних боїв не було. Основні зусилля загарбники зосередили на утриманні зайнятих рубежів. Ворог обстрілював Лимани, Пришиб, Трудолюбівку та Нововоронцовку із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. На Бесарабському напрямку суттєвих змін не зафіксовано.

За відсутністю нових мобілізованих на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупаційне військове командування планує залучити до боїв студентів вищих закладів освіти.

За попередню добу українські військові знищили 1 літак та крилату ракету. Ударна авіація Повітряних Сил завдала ударів по скупченню ворожої техніки, за попередніми даними знищено близько 20 броньованих машин, боєприпаси та особовий склад.

На Донецькому та Луганському напрямках минулої доби відбито 16 атак ворога, знищено 8 танків, 17 одиниць бойової броньованої техніки, 4 спеціальних броньованих автомобілі та 6 звичайних автомобілів противника.  

Джерело