Генштаб: Примусова мобілізація на тимчасово окупованих територіях триває. План виконаний на 20% — Події

Генштаб: Примусова мобілізація на тимчасово окупованих територіях триває. План виконаний на 20% - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 50-ї доби війни ворог продовжує нарощувати авіацію біля східного кордону України, а також посилює артилерійські підрозділи. Паралельно окупанти продовжують наносити ракетно-бомбові ударів по об’єктам військової та цивільної інфраструктури у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях, повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ.

На Волинському і Поліському напрямках у минулу добу було спокійно. У білоруському Холмичі військова поліція на блокпостах перевіряє особисті телефони. Людям повідомляють, що українські підрозділи в будь-який час можуть напасти на Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог перегруповує свої підрозділи, посилює контроль кордону та проводить на них інженерне обладнання позицій.

На Слобожанському напрямку противник намагається дізнатися про ймовірні напрямки наступу та нарощує систему розвідки. Харків залишається частково заблокованим. Місто обстрілюють з артилерії.

На Донецькому і Таврійському напрямках у минулу добу були бої в районах Слов’янська, Попасної та Курахового. Ворог безуспішно штурмував Маріуполь. Бої тривають.

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжується примусова мобілізація. Так, у Горлівці ворог проводить щоденні обходи приватних та багатоквартирних кварталів.  За останніми даними, командування РФ поставило завдання мобілізувати 60-70 тисяч осіб на території так званої “ДНР”. Однак вказані показники були виконані лише на 20 відсотків.

На Південнобузькому напрямку ворог відновлює боєздатність, поповнює боєприпаси та укріплює свої позиції. Також військові РФ наступають в районі Олександрівки, намагаючись повернути  втрачені позиції в районі Осокорівки.

Українські військові на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили вісім атак ворога. Вони знищили танк, 4 одиниці броньованої та 6 автомобільної техніки, а також одну артилерійську систему противника. Підрозділи зенітних ракетних військ збили два ворожих винищувача.

Джерело