Генштаб: РФ поповнює свої війська в колоніях Тульської області та за рахунок алкоголіків і наркоманів — Події

Генштаб: РФ поповнює свої війська в колоніях Тульської області та за рахунок алкоголіків і наркоманів - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На початку 203-ї доби з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, противник також намагається утримати захоплені території та зірвати активні дії наших військ на окремих напрямках.

Тривають обстріли позицій наших підрозділів вздовж лінії зіткнення. Ворог намагається вживати заходів щодо перегрупування своїх військ на окремих напрямках. Веде повітряну розвідку. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Росія продовжує наносити удари по помешканнях мирних громадян та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з РСЗВ постраждала інфраструктура понад 33 населених пунктів. Це Харків, Лозова, Сіверськ, Білогорівка, Миколаївка, Верхньокам’янське, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Первомайське, Кам’янка, Времівка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне.

За добу російські окупанти завдали 3 ракетних, 33 авіаційних удари та здійснили 58 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об’єктах на території України.

Ситуація на напрямках:

Волинський та Поліський — обстановка без суттєвих змін; Сіверський – обстріляні райони Сеньківки Чернігівської області та Степного Сумської; Харківський – під обстріл попали Басове та Куп’янськ; Краматорський –  ворог обстріляв Яремівку, Тетянівку, Райгородок, Сіверськ, Білогорівку, Криву Луку, Спірне, Верхньокам’янське, Дронівку, Григорівку та Званівку; Бахмутський – постраждали Юр’ївка, Нью-Йорк, Миколаївка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яковлівка; Авдіївський  – під обстрілами опинились Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське та Новомихайлівка; Новопавлівський – під обстрілами були Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка; Запорізький – постраждали Новопіль, Гуляйполе, Залізничне, Червоне; Південнобузький – обстріли велись по Таврійському, Мирному, Терновим Подам, Партизанському, Червоній Долині, Білогіркі, Новогреднєвому, Безіменому, Сухому Ставку, Білій Криниці, Ольгиному, Високопіллю, Кам’яному. Ворог також постійно веде повітряну розвідку БпЛА.

У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартировуються у домівках місцевих жителів, подекуди виганяючи власників з дому.

— Російська армія щодня зазнає суттєвих втрат у живій силі та намагається їх компенсувати у різний спосіб. Військове керівництво продовжує пошук бажаючих воювати серед ув’язнених, зокрема в колоніях Тульської області. Вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу терміном 3 місяці, для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби складатиме 6 місяців. Проте жодні контракти із бажаючими не підписуються, — розповіли у Генштабі.

За даними українських розвідників, також триває набір, так званих “резервістів” до складу 3-го армійського корпусу. Серед вже набраного особового складу «велика кількість людей, що мають наркотичну та алкогольну залежність».

Також, про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації у місті Горлівка, місцеві так звані «військкомати» отримали завдання разом з “міліцією” до 19 серпня набрати 6 тисяч осіб. У місті триває розшук та затримання чоловіків, що в свою чергу викликає масове невдоволення місцевих жителів.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Майорськ, Одрадівка, Весела Долина, Водяне, Авдіївка, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках також знищили ворожі літаки Су-25 та Су-24М, один вертоліт Мі-8 та БпЛА.

Підрозділи Ракетних військ і артилерії завдали ураження по 9 пунктах управління бригадного та батальйонного рівнів і по 3 районах зосередження живої сили та бойової техніки противника. Втрати російських окупантів наразі уточнюються.

Джерело