Генштаб: У Криму створені дві нові приватні військові компанії — Події

Генштаб: У Криму створені дві нові приватні військові компанії  - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Почалась 323 доба широкомасштабного російського вторгнення. За останні 24 години російські війська завдали 4 ракетних (по цивільних об’єктах міст Лиман та Часів Яр Донецької області) та 23 авіаційних удари. Як повідомив Генштаб ЗСУ, ворог також здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню в інших локаціях.

Існує небезпека авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки і Кремінної на Луганщині та Роздолівки, Солі, Красної Гори, Парасковіївки, Підгородного, Бахмуту, Кліщіївки, Майорську, Первомайського і Красногорівки Донецької області.

Ситуація за напрямками:

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський — наступальних угруповань противника не виявлено. Сіверський та Слобожанський — мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони Нововасилівки та Вовківки Сумської області, а також Гур’їва Козачка, Стрілечі, Стариці, Огірцево, Вовчанську, Вільчи і Новомлинську Харківської області. Куп’янський — ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого Харківської області та Стельмахівки — Луганської. Лиманський — під вогневе ураження потрапили Терни на Харківщині, а також Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва Луганської області. Бахмутський — противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Спірного, Виїмки, Берестового, Білогорівки, Роздолівки, Соледару, Красної Гори, Підгородного, Бахмуту, Часового Яру, Іванівського, Кліщіївки, Білої Гори, Курдюмівки, Диліївки і Дружби Донецької області. Авдіївський — обстріляні Красногорівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині. Новопавлівський — вогневого впливу зазнали Вугледар і Велика Новосілка Донецької області. Запорізький — від ворожого вогню постраждали райони Вільного Поля на Донеччині; Малинівки, Зеленого Гаю, Гуляйполя, Залізничного, Червоного, Чарівного, Білогір’я, Кам’янського і Плавнів Запорізької області та Марганцю на Дніпропетровщині. Херсонський  — обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

Поблизу населеного пункту Раденськ Херсонської області, російські загарбники побудували мережу окопів та бліндажів з використанням морських контейнерів, які перед цим облаштовувались під польовий шпиталь.

— У тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній «щит» та «русич». Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті — офіцери. Щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України, — розповіли у Генштабі.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також три удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Наші воїни збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛА типу «орлан-10».  Ракетники і артилеристи уразили ворожий пункт управління, сім районів зосередження живої сили та три склади боєприпасів загарбників.

Джерело