Генштаб: ЗСУ атакували позиції ППО та системи управління росіян — Події

Генштаб: ЗСУ атакували позиції ППО та системи управління росіян - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові протягом 28 січня завдали ударів по позиціях ворожих комплексів ППО, систем управління та районів зосередження росіян.
Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ

Російські війська продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону. При цьому росіяни втрачають велику кількість живої сили, зазначили у штабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановки без істотних змін, наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь йде підготовка підрозділів 6 мотострілецької дивізії 3 армійського корпусу Російської Федерації.

На Запорізькому напрямку обстріляно 15 населених пунктів, зокрема, Времівка та Новопіль Донецької області та Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів та Новоданилівка у Запорізькій області. На Херсонському напрямку артилерійським обстрілом зазнали райони населених пунктів Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Червоний Маяк, Козацьке, Тягинка, Камишани та Херсон.

— Російські окупанти продовжують чинити морально-психологічний та фізичний тиск на місцеве населення. Так, працівникам Запорізької АЕС, які не підписали трудового договору з окупантами, заблокували перепустки для проходу на станцію, а працівникам, яких змусили підписати контракт, оголосили про зниження заробітної плати, мотивуючи це тим, що станція не працює, — розповіли у штабі.

Загарбники продовжують зазнавати втрат. Так, зокрема, лише до міської лікарні населеного пункту Токмака Запорізької області за останні дні привезли близько 50 поранених окупантів. Більшість із них після отримання формальної допомоги відправляють назад на передову.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів, а наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО та 3 райони зосередження живої сили противника.

Джерело