Голова Верховної Ради виступив у Європарламенті під оплески та вигуки «Слава Україні!» — Події

Голова Верховної Ради виступив у Європарламенті під оплески та вигуки "Слава Україні!" - Події

Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу у Європарламенті у Страсбурзі (Франція) закликав надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. В іншому разі, вбачає політик, російський президент Володимир Путін отримає меседж, що може безкарно йти далі. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

— Українцям дуже важливо почути меседж від Європи, що те, що ви робите, це не намарно, і ми бачимо ваше протистояння. Якщо 24 червня ми не отримаємо цей меседж — цей меседж отримає Путін, і він зрозуміє, що тепер він може безкарно йти далі. Ми гарантуємо, що ми, отримавши цей імпульс, політичний посил, готові працювати далі. Але готові це зробити швидко і якісно — як ми зробили, заповнивши опитувальник на вступ до ЄС… Я прошу вас — давайте зробимо все, щоб 24 червня стало переломним днем і нашою спільною перемогою, — наголосив Стефанчук.

Також Руслан Стефанчук попросив здійснювати санкційний вплив на РФ, «тому що дуже складно зупинити війну, яку ми спонсоруємо».

У Стразбурзі Стефанчук зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Сторони обговорили політичну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні й спільне майбутнє ЄС та України.

Голова Верховної Ради виступив у Європарламенті під оплески та вигуки "Слава Україні!" - Події

 

Джерело