Жертвою російського обстрілу в Авдіївці стала 5-місячна дитина, чия мати відмовилася евакуюватися — Події

Жертвою російського обстрілу в Авдіївці стала 5-місячна дитина, чия мати відмовилася евакуюватися - Події

Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Авдіївка Донецької області зазнала масованого артилерійського обстрілу з боку російських солдатів, внаслідок чого загинули двоє людей. У тому числі – новонароджена дитина. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі глава офісу президента Андрій Єрмак.

— Росіяни обстріляли Авдіївку з артилерії – загинуло двоє людей, з них – одна дитина 2022 року народження. Ще двоє людей – поранені. Було пошкоджено приватний будинок. Терористи, – написав Єрмак.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко розповів подробиці страшної загибелі малюка. За його словами, напередодні трагедії військовослужбовці вмовляли матір дитини евакуюватись, але вона категорично відмовилася.

— Важко усвідомлювати, що навіть в умовах цієї страшної війни, яку ведуть проти нас росіяни, цієї трагедії можна було уникнути: буквально вчора поліцейські вкотре вмовляли маму малюка подумати про сина і поїхати. Але, на жаль, навіть жорстка розмова не привела до бажаного результату – жінка вкотре відмовилася виїхати у безпечніше місце. А сьогодні сталося непоправне, – написав чиновник.

В результаті під обстрілом загинули 5-місячна дитина та її бабуся. Батьки малюка отримали тяжкі поранення.

Із середини березня ситуація в Авдіївці дуже загострилася. Місто знаходиться під постійними атаками ворога. 7 березня 2023 року Кабмін дозволив примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій. Однак раніше під її критерії підпадало лише місто Бахмут. Пізніше влада Авдіївки заявила, що з 3 квітня з міста планує примусово евакуювати всіх дітей.

Джерело