Кабмін підготував пакет рішень для підтримки підприємців під час війни, – Д.Шмигаль | Події

07.03.2022 23:00

На виконання доручення Президента Володимира Зеленського український Кабмін сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. Про це повідомляє Бізнес Цензор.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє пресслужба уряду.

«Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців І та ІІ групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб-підприємців ІІІ групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави», – сказав прем’єр.

Шмигаль додав, що уряд також відтермінує сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, та відкладе впровадження РРО для всіх фізичних осіб-підприємців.

«Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворенням. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу», – сказав очільник уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що всі ці рішення та низка інших додаткових заходів, які необхідні для того, аби цей пакет підтримки запрацював, уже ухвалені, або будуть ухвалені органами влади найближчим часом.

Источник