Малюська: 99% росіян у полоні хочуть йти на обмін — Події

Малюська: 99% росіян у полоні хочуть йти на обмін - Події

Фото: facebook.com/Denis Malyuska

Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, що полонені росіяни часто не хочуть залишатися в Україні та мріють піти на обмін. При цьому всі вони кажуть, що не хотіли воювати в Україні та їх змусили погрозами. Про це він сказав 24 каналу.

За словами міністра, всіх полонених розміщують у спеціальних таборах. Там їх опитували правоохоронці та 99% із них заявили, що хочуть йти на обмін. За його словами, полонені російські окупанти розповідають різні історії про те, що їх примусово «засунули» до збройних сил Росії.

— Вони кажуть, що не хотіли воювати, але якби не послухалися – могли б отримати якісь штрафи, сісти у в’язницю чи інше, тому вони були вимушені та одразу склали зброю, – наголосив Малюська.

Він додав, що факт готовності росіян повернутися за першої ж нагоди є, але їм очевидно не скажуть сидіти і відпочивати, тому це викликає занепокоєння.

— Під час війни важливо демонструвати, що ми дотримуємося Женевської конвенції. До того ж, ми маємо можливість повертати українських військових з російського полону, – зазначив міністр.

У Мін’юсті повідомили, що російських військових, які тільки-но потрапили в полон, або щодо яких є плани обміняти їх на українських захисників, розміщують в установах виконання покарань практично по всій території України.
Їх утримують окремо від інших ув’язнених з метою безпеки самих військовополонених.

Джерело