Мера Мелітополя Івана Федорова звільнено з російського полону- Події

Мера Мелітополя Івана Федорова звільнено з російського полону- Події

Мера Мелітополя Івана Федорова звільнено з російського полону в результаті спецоперації. Про це 16 березня у відеозверненні розповів заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

— Ваня у безпеці. Вже дуже скоро Іван Федоров повернеться до виконання своїх обов’язків мером Українського Мелітополя, — пообіцяв Тимошенко.

Мер захопленого Мелітополя (Запорізька область) Іван Федоров був викрадений російськими окупантами 11 березня. Він відмовлявся співпрацювати із загарбниками. Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко опублікував відео з камер спостереження, на якому зафіксовано підтвердження викрадення градоначальника.

Російські окупанти призначили свого «мера» — депутата від «Опозиційного блоку» Галину Данильченко. Вона в першому зверненні закликала городян «прийняти нову реальність» і не чинити опору. Проти неї українською прокуратурою вже порушено справу про державну зраду.

Містяни вийшли на вулицю з протестами з вимогами звільнити викраденого Федорова. Президент Володимир Зеленський також вимагає від російської сторони повернути мера Мелітополя. За даними голови Запорізької Обласної адміністрації Олександра Старуха, Федорова відвезли до Луганська та «шиють» Меру справу про тероризм.

Джерело