На Івано-Франківщині чоловік під дією наркотиків викрав авто та скоїв ДТП. ФОТО |

16.12.2021 08:00

              Чоловік, будучи у стані наркотичного сп’яніння, незаконно заволодів автомобілем незнайомця та вчинив ДТП. Поліцейські затримали фігуранта незаконного заволодіння автотранспортом. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

              На лінію «102» зателефонував чоловік і повідомив про викрадення автомобіля. Виїздом на місце події патрульних, слідчо-оперативної групи встановлено, що транспортний засіб заявника знаходився на станції технічного обслуговування. Поки власник відволікся, не зачинивши автівку «Хюндай», невідомий викрав її і поїхав у напрямку Крихівців. Поліцейські опитали свідків події та перевірили наявність камер відеоспостереження неподалік місця вчинення злочину. На розшук транспортного засобу орієнтовано наряди поліції Івано-Франківська й Тисмениччини. Проте викрадач далеко не втік: у Драгомирчанах не впорався з керуванням і вчинив зіткнення з дорожнім знаком. Чоловік покинув автівку і тікав. У подальшому його затримали працівники поліції.

            При спілкуванні з поліцейськими 24-річний зловмисник, мешканець Делятинської територіальної громади, поводився агресивно. Як у подальшому виявилося, чоловік перебував у стані наркотичного сп’яніння. Транспортний засіб правоохоронці вилучили, а фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

           Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального Кодексу України. Йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом. Невдовзі зловмиснику слідчі повідомлять про підозру, а суд обере запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

За матеріалами ВК ГУНП у Івано-Франківській області. 

Источник