На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство — Події

На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство - Події

Фото: Поліція Донецької області

Новина про 8-річного Богдана з Бахмуту, який миттєво залишився сиротою після російського обстрілу, вразила багатьох.

Тато та мама, яка була на сьомому місяці вагітності, загинули на вулиці під час артилерійського удару. У цей час 8-річний Богданчик був у інших людей.

Як з’ясувалося пізніше, кілька днів тому батьки Богдана залишили його під наглядом у знайомої, а самі поїхали на похорон до свого родича. Трагедія сталася дорогою.

Коли дитина дізналася про смерть батьків та ненародженого братика чи сестрички, то втекла від сусідки, схопивши велосипед, щоб доїхати на те місце, де все й сталося. Про дитину, яка залишилася на самоті в небезпечному районі, повідомили в поліцію.

– Люди повідомили, що батьків хлопчика вбило, а сама дитина потребує екстреної евакуації, – розповіли нам у пресслужбі Національної поліції Донецької області.

На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство - Події

На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство - Події

Для порятунку хлопчика з району, що прострілюється, виїхала група поліцейських. Фото: Поліція Донецької області

Порятунок дитини ускладнювався тим, що той район знаходився під інтенсивним обстрілом росіян. Шляхи до нього було знищено внаслідок численних вибухів. Дістатися туди максимально проблематично. Тіла батьків Богдана так і лишилися лежати на вулиці – забрати їх звідти було неможливо.

Попри небезпеки, поліцейські, ризикуючи життям, організували рятувальну операцію – за хлопчиком вирушили начальник відділу превенції, співробітник служби у справах дітей та парамедики.

Частину дороги довелося долати пішки, залишивши броньоване поліцейське авто. Правоохоронцям вдалося розшукати будинок, де дали притулок Богданчику. Допомогли зібрати дитині речі та вивезли з небезпечного району, нагодували. А вгамувати душевний біль від втрати рідних всю дорогу допомагав чотирилапий помічник поліцейських — такса на прізвисько Рем.

— Наразі дитину передали дальній родичці, вона оформлює опікунство, — додали у пресслужбі Національної поліції Донецької області.

Українці, переймаючись 8-річним Богданом, стежать за його долею, готові допомагати. На щастя, у Богдана залишилася тітка, яка і дбатиме про дитину.

На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство - Події

На 8-річного осиротілого Богдана з Бахмута вже оформлюють опікунство - Події

Щоб Богданові не було так страшно, його підтримував поліцейський собака. Фото: Поліція на Донеччині.

Евакуація рятує життя

Цієї трагедії могло б і не бути, якби сім’я виїхала з Бахмуту на кілька днів раніше. Поліцейські не називають причини, через яку сім’я не залишила місто в рамках евакуації.

— Чому люди не їдуть, ми не знаємо. Кожен має свої причини, — зазначили в поліції Донецької області.

До поліції по допомогу в евакуації звертаються у тих випадках, коли потрібна допомога з виїздом із таких місць, звідки вже ніхто не виїжджає. А так із міста Бахмут щодня виїжджають евакуаційні автобуси, евакуація проводиться. І не варто нею нехтувати – якщо є ризик для життя та здоров’я, краще залишити потенційно небезпечну територію.

Джерело