На Черкащині помічник чинного нардепа хотів стати гауляйтером РФ — Події

На Черкащині помічник чинного нардепа хотів стати гауляйтером РФ - Події

Фото: ssu.gov.ua/

Співробітники Служби безпеки України затримали депутата Черкаської міської ради, який очолював фракцію ОПЗЖ до заборони і водночас працював помічником чинного нардепа. Як повідомили у прес-службі СБУ, затриманий не лише виправдовував російську агресію проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині.

— Після повномасштабного вторгнення рф він не виходив зі складу ОПЗЖ, а активно залучав до політсили нових однодумців. З одною з поплічниць вони проводили інформаційно-підривну діяльність на користь рф, — наголосили у СБУ.

Так, помічник нардепа з поплічницею:

 стверджували, що війна, розв’язана рф в Україні, – це виключно внутрішній громадянський конфлікт;  заперечували нанесення авіаударів рф по мирних містах, в тому числі і по Черкасах; заперечували вчинення жорстоких злочинів військовими рф, поширювали фейки, що до них причетні ЗСУ; обурювалися обміну українських військовополонених, зокрема спецзагону «Азов».

Крім того, вони вважали недоцільним спротив агресору, чекали на окупацію міста і засуджували діяльність військово-політичного керівництва України.

— Однак, коли зловмисник зрозумів, що ЗСУ успішно протидіють армії рф і звільняють окуповані території, то спробував втекти за кордон. Поплічники планували іммігрувати до США, — повідомили у СБУ.

Правоохоронці затримали депутата напередодні виїзду за кордон відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У результаті низки обшуків, проведених за місцем проживання фігурантів, було вилучено: 

комп’ютерну техніку;  мобільні телефони з доказами протиправної діяльності;  квитки на міжнародний рейс. 

На Черкащині помічник чинного нардепа хотів стати гауляйтером РФ - Події

Наразі слідчі СБУ повідомили обом пропагандистам про підозру за ч.1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).  Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. 

Джерело