На Донеччині іноземець пропонував хабар поліцейському, щоб той не видав його міграційній службі. ВІДЕО |

06.12.2021 21:00

             За попередньою змовою групою осіб громадянин Туркменістану надав правоохоронцю неправомірну вигоду за приховування порушення законодавства України в міграційній сфері. Факт надання хабаря було задокументовано за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

             Корупційну схему задокументували співробітники управління міграційної поліції та слідчого управління ГУНП в Донецькій області, Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

            Досудовим розслідуванням встановлено, що 27-річний громадянин Туркменістану за попередньою змовою трьох знайомих іноземців, один з яких перебував на території країни нелегально, запропонував співробітнику міграційної поліції щомісячну неправомірну вигоду в сумі 4000 гривень.

           Зловмисник надав хабар за неінформування органів Державної міграційної служби України про виявлення поліцейським факту вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 203 КУпАП, та с подальшим примусовим повернення до країни походження.

           Протиправні дії було задокументовано, а речові докази – гроші, вилучено. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомлення про підозру трьом його спільникам. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Источник