На Донеччині судитимуть банду, яка збувала наркотики у виправній колонії |

08.01.2022 13:00

Поліція спрямувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, що займалися збутом наркотиків серед в’язнів Селидівської виправної колонії, а також «смотрящого», який обвинувачується у сприянні наркобізнесу та встановленні злочинного впливу в установі виконання покарань.

Наркоугруповання викрили детективи слідчого управління поліції Донеччини за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР Нацполіції України під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Встановлено, що троє раніше неодноразово судимих осіб віком 31-39 років, які відбували покарання у Селидівській виправній колонії, організували канал збуту наркотиків серед засуджених.

Наркотичні засоби зловмисникам передавав спільник, який також неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та перебував у той час на свободі. Чоловік перекидав «товар» через огородження.

Фігуранти діяли з жовтня 2020 року до липня 2021 року. Наркоділки збували метадон за 3600 гривень за грам, а канабіс — 200 гривень за грам.

Наркоторгівля відбувалася за сприянням «смотрящого» за колонією, який користувався авторитетом у злочинному середовищі та поширював свій вплив на засуджених.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт спрямовано до суду.

Максимальне покарання, що загрожує наркозбувачам, — до 12 років позбавлення волі, «смотрящому» — до 15 років.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Источник