На Житомирщині оголошено про підозру кільком організаторам грального бізнесу. ФОТО |

01.02.2022 04:00

Під час досудового розслідування встановлено, що двоє жителів обласного центру, 37 та 29 років, організували та забезпечили функціонування підпільного грального закладу на території одного із райцентрів Житомирщини.

Так, відвідувачам через мережу інтернет надавався доступ до азартних ігор онлайн-казино, обов’язковою умовою участі в яких була сплата гравцем певної суми, у тому числі через систему електронних платежів. За таких умов гравці мали змогу або отримати виграш (приз) у будь-якому вигляді, так і не отримати його залежно від випадковості.

До складу організованої злочинної групи спільники залучили ще 7 жителів області, віком від 23 до 60 років, які й забезпечували функціонування грального закладу.

За домовленістю між членами злочинного угруповання азартний заклад діяв у закритому режимі, адміністратори-касири працювали позмінно та відповідно надавали потенційним гравцям доступ до Інтернет-мережі та онлайн-ігор в оснащеному комп’ютерною технікою приміщенні. Жодних передбачених законом ліцензій на таку діяльність організатори не мали.

Нагадаємо, що у липні 2021 року правоохоронці задокументували протиправну діяльність вказаної злочинної групи. У ході проведених слідчих (розшукових) дій, у тому числі негласних, були отримані беззаперечні докази вини фігурантів. З приміщення грального закладу вилучалось гральне обладнання, мобільні телефоні, чорнові записи, грошові кошти та інші речі.

Слідчі ГУНП оголосили дев’ятьом причетним до підпільного грального бізнесу про підозру.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним, за чинним законодавством, загрожує покарання у вигляді штрафу від 10 до 40 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Источник