На Житомирщині сядуть на лаву підсудних організатори тюремного наркобізнесу | Події

У рамках досудового розслідування правоохоронці встановили організатора тюремного наркокартелю – уже засудженого 35-річного киянина. Ув’язнений заручився підтримкою ще двох «заґратних колег» і двох місцевих жителів, які перебували на волі, однак раніше вже були судимі.

Відтак злочинне угруповання під контролем і координацією організатора налагодило схему постачання до колонії наркотичних засобів і сильнодіючих ліків та подальший їх продаж наркозалежним ув’язненим.

Правоохоронці зібрали докази причетності всього наркокартелю до понад десятка таких оборудок. Задокументовані ще стільки ж діянь, учинених трьома учасниками поза злочинною змовою. За приблизними підрахунками, майже за 4 місяці (з вересня по грудень 2021 року), поки діяла зазначена схема, наркоділки заробили понад 1,5 мільйона гривень. Частину з них використовували для закупівлі нових партій.

На початку червня учасникам злочинного угруповання слідчі оголосили про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України, а днями досудове розслідування було завершене. Обвинувальні акти скеровані до суду.

За сукупністю вчинених діянь членам злочинного угруповання може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

За матеріалами поліції Житомирської області

Источник