На Житомирщині чоловіка судитимуть за вбивство матері та замах на вбивство двох людей | Події

Під процесуальним керівництвом Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 15, п. п. 1, 13 ч. 2 ст. 115 КК України (незакінчений замах на умисне вбивство 2 і більше осіб, вчинений особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство).

Наприкінці травня 2024 року 51-річний чоловік житель Брусилівської територіальної громади під час пиятики посварився з двома знайомоми та замислив позбавити їх життя.

Він прихопив із власного будинку сокиру та ніж та пішов до будинку сусіда, де тривала вечірка. Там зловмисник ножем наніс тяжкі тілесні ушкодження власнику домоволодіння та одне ножове поранення  жінці, яка також перебувала там, після чого  його зупинили двоє чоловіків, які також були в домоволодінні. Після скоєння злочину злочинець втік, але невдовзі його затримали.

Наразі обвинувальний акт  прокуратурою погоджено та направлено до суду. 51-річний обвинувачений очікує постановлення вироку у слідчому ізоляторі.

За інкримінованою статтею йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Разом з тим, стосовно вказаного обвинуваченого наразі в Брусилівському районному суді слухається обвинувальний акт щодо вчинення ним умисного вбивства своєї матері.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Источник