На кордоні спіймали українця, який сховався під матрацом, щоб виїхати до Польщі — Події

На кордоні спіймали українця, який сховався під матрацом, щоб виїхати до Польщі - Події

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Вранці 13 травня у пункті пропуску «Шегині» прикордонники Львівського загону виявили чоловіка призовного віку, який нелегально намагався потрапити до Польщі. Щоб перетнути кордон, він сховався під матрацом у багажному відділенні мікроавтобуса. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Водій мікроавтобуса, де їхав затриманий чоловік, надав на перевірку контрольний талон, в якому було вказано вісім пасажирів. Проте на паспортний контроль прибули водій та сім пасажирів.

— Мікроавтобус виявився дуже зручним, тому молодій людині не було важко пересунутися з пасажирського сидіння до багажного відділення і приміститися між сумками й валізами, ще й прикритися смугастим матрацом. Таким чином українець намагався сховатися від контролю і потрапити до Польщі, адже законних підстав для виїзду за кордон у чоловіка призовного віку не було, — зазначили прикордонники.

Чоловіка через кордон не пропустили та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. А щодо перевізника, то прикордонники Львівського загону направили повідомлення про нього до Нацполіції. У його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Раніше слідчі повідомили про підозру мешканці Миколаївської області, яку затримали на кордоні при спробі вивезти цивільного чоловіка з країни у порожньому бебі-боксі.

Джерело