На Миколаївщині двох підлітків підозрюють у скоєнні низки серйозних злочинів | Події

23.02.2022 17:30

Юнаки протягом двох тижнів тероризували місцевого мешканця. За скоєні кримінальні правопорушення їм загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

50-річний житель с. Афанасіївка Баштанського району (колишнього Снігурівського) звернувся до поліції та розповів, що на початку місяця двоє підлітків погрозами фізичної розправи заволоділи його грошовими коштами в сумі 50 тисяч гривень.

Потім зловмисники віддали потерпілому 9 тисяч гривень для того, щоб він не повідомив про даний факт у поліцію. Але через деякий час проникли до його будинку, звідки викрали 7 тисяч гривень.

Згодом, повернувшись ще раз, підлітки, вже погрожуючи ножем, знову вимагали у господаря гроші. Не отримавши бажаного, вони нанесли чоловіку тілесні ушкодження та забрали його автомобіль ВАЗ 21061. Покатавшись, транспортний засіб повернули.

Тоді вже постраждалий звернувся по допомогу в поліцію.

Упродовж декількох годин поліцейські розшукали зловмисників. Ними виявились 16-річні мешканці Снігурівської та Широківської територіальних громад.

Фігурантам слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 та ч. 3 ст. 186 «Грабіж», ч. 3 ст. 187 «Розбій» ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» Кримінального кодексу України.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваним запобіжний захід.

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області

Источник