На Одещині затримано чоловіка, який запропонував хабар прикордонникові, — поліція | Події

Задокументували та припинили протиправні дії зловмисника слідчі Роздільнянського районного відділу поліції спільно з прикордонниками.

Поліцейські встановили, що 33-річний житель міста Роздільна, діючи спільно з наразі невстановленими особами, запропонував начальнику групи відділення інспекторів прикордонної служби 2,5 тисячі доларів за надання йому можливості безперешкодно перетнути кордон з Республікою Молдова поза межами пунктів пропуску.

Втім, про пропозицію хабаря охоронець кордону одразу повідомив своєму керівництву. У подальшому, за участю поліцейських, були вжиті заходи щодо документування злочину. 

Припинили протиправні дії правопорушника відразу після того, як, на одній з вулиць міста, він передав прикордоннику 2,5 тис. доларів неправомірної вигоди. Гроші правоохоронці вилучили в якості речових доказів, а зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За цим фактом ми розпочали кримінальне провадження та повідомили порушнику про підозру. Суд задовольнив наше клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 242 тис. 240 грн. Відповідно до санкції статті йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. У ході розслідування ми будемо встановлювати й інших осіб, причетних до злочину, а також за результатами досудового розслідування та зібраних доказів дамо остаточну правову кваліфікацію протиправним діям підозрюваного», — зазначила старша слідча Роздільнянського районного відділу поліції Римма Мачулко. 

Досудове слідство триває. 

За матеріалами поліції Одеської області

Источник