На Прикарпатті викрито банду постачальників наркотиків до місць позбавлення волі. ФОТО | Події

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи на чолі з так званим «кримінальним авторитетом» в установі виконання покарань.

Організатору групи повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації збуту наркотиків, його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

За даними слідства, організатор — 37-річний чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив схему постачання наркотичних засобів та психотропних речовин у місце несвободи. До наркотрафіку він залучив кількох спільників, троє з яких перебувають на волі. Так званий «кримінальний авторитет» особисто контролював усі процеси, «логістику» постачання наркотиків та сам розподіляв заборонені речовини серед ув’язнених. 

В ході розслідування задокументовано факти передачі ув’язненим «наркопосилок» із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабіс, психотропною речовиною, обіг якої обмежено – амфетамін, наркотичним засобом, обіг якого обмежено — метадон та таблетки «Субітекс».

Під час санкціонованих обшуків у камерах установи виконання покарань та за адресами проживання учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та наркотичні засоби.
 Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим особам.

За матеріалами Івано-Франківської області

Источник