На Рівненщині за зухвале телефонне шахрайство піде під суд житель Миколаївщини | Події

13.05.2022 14:00

Слідчі Рівненського районного управління поліції скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом за частиною 2 статті 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Так, 20 лютого, близько 16 години, на стаціонарний телефон 86-річної рівнянки зателефонував невідомий, який представився лікарем. Чоловік сповістив страшну звістку: син пенсіонерки потрапив у ДТП та тяжко травмувався. На лікування потерпілого потрібна значна сума коштів, тож жінка без вагань погодилась «рятувати» дитину.

Вже через кілька хвилин на порозі квартири стояв незнайомець, якому рівнянка віддала 500 євро, 800 доларів США та 4000 гривень. Коли ж з’ясувалося, що із сином все гаразд, жінка звернулась до поліції.

Оперативники встановили, що до злочину може бути причетний 29-річний житель Миколаївської області, який і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Він зізнався, що забрати кошти за вказаною адресою його телефоном попросив невідомий. За це певну суму коштів залишив собі, а решту — переказав на банківський рахунок.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні шахрайства. Нині він перебуває у Луцькому слідчому ізоляторі: тамтешні правоохоронці затримали його за вчинення аналогічного злочину на території Волині.

Максимальне покарання, яке може загрожувати аферисту — позбавлення волі строком до трьох років.

За матеріалами поліції Рівненської області

Источник