На Слобожанському напрямку продовжуються бойові дії, росіяни ведуть евакуацію пошкодженого озброєння — Події

На Слобожанському напрямку продовжуються бойові дії, росіяни ведуть евакуацію пошкодженого озброєння - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Слобожанському напрямі продовжуються бойові дії, російські загарбники здійснюють евакуацію пошкодженого озброєння та військової техніки – до 100 одиниць. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

— Російські окупанти не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України, — зазначили у штабі.

За оперативною інформацією на 6:00 4 червня, на Волинському та Поліському напрямках ситуація істотних змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник активних дій не робив. З метою посилення певних ділянок кордону та сковування дій наших військ противник продовжує утримувати підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ

На Слобожанському напрямі продовжуються бойові дії. У напрямку населеного пункту Шиповате відзначено переміщення колони техніки з пальним та боєприпасами. У зворотному напрямку здійснюється евакуація пошкодженого озброєння та військової техніки (до 100 одиниць).

На Харківському напрямку основні зусилля окупантів зосереджено на утриманні зайнятих рубежів. Триває інтенсивний вогневий вплив на підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Глибоке, Руські Тишки, Старий Салтов та Черкаські Тишки. Ворог завдав ракетного удару по об’єкту транспортної інфраструктури у районі населеного пункту Мохнач.

На Слов’янському напрямку з метою зниження бойового потенціалу наших військ противник робив артилерійські обстріли населених пунктів Грушеваха, Тетянівка та Дібрівне. Проводив штурмові дії у напрямі населеного пункту Богородичне, успіху не мав. Вів безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Вернопілля, зазнав втрат.

На Донецькому напрямку ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення з мінометами, ствольною та реактивною артилерією. Використовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Основні зусилля зосереджені на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах.

На Авдіївському та Курахівському напрямах противник веде сковуючі та відволікаючі дії.

На Лиманському напрямі, в районі населеного пункту Старий Караван, окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

Зазначається, що темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій у Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу та низьким морально-психологічним станом.

На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону і намагається вогненну поразку наших підрозділів. Загарбники бояться опору місцевого населення, яке наростає зокрема в Херсонській області. Керівництво окупантів пересувається з великою кількістю охорони, у бронежилетах, у броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний опір.

На Бессарабському напрямку, а також Чорноморській та Азовській морських операційних зонах ситуація без істотних змін. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

За інформацією Генштабу ЗСУ, минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА «Елерон» та два БПлА типу «Орлан-10».

Джерело