На Сумщині чотирьох митників судитимуть за відверту корупцію, — прокуратура | Події

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох головних державних інспекторів відділу митного оформлення «Центральний» митного поста «Суми» та одного державного інспектора відділу митного оформлення «Велика Писарівка» митного поста «Велика Писарівка» Сумської митниці, службова недбалість яких спричинила 110 млн грн збитків.

Слідством встановлено, що обвинувачені, не перевіривши законність застосування пільг, звільнили Товариство з обмеженою відповідальністю від оподаткування митом та ПДВ.

Зокрема, вони застосували преференцію, яка вступили в дію лише 1 квітня 2022 року. При цьому ввезення товарів на митну територію України вказаним Товариством здійснювалось задовго до зазначеної дати.

Неналежне виконання службових обов’язків працівників митниці призвело до втрат бюджету України у вигляді недоотримання митних платежів на суму 110 млн грн.

Досудове розслідування завершено слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури

Источник