На Вінниччині троє зрадників держави отримали максимальне покарання в суді | Події

12.05.2022 06:30

Як раніше повідомляла Вінницька обласна прокуратура, за результатами підтримання прокурорами публічного обвинувачення на початку травня цього року Вінницький міський суд виніс перший вирок за ч. 1 ст. 111 КК України, визнавши винним та засудивши 55-річного громадянина України за державну зраду та призначивши йому максимальну міру покарання – позбавлення волі на строк 15 років.

На сьогодні за наслідками розгляду аналогічних обвинувальних актів, переданих до суду Вінницькою обласною прокуратурою, судом постановлено вироки ще трьом громадянам України – 50-річному та двом 26-річним чоловікам.

Усі вищезазначені фігуранти після 24.02.2022 разом добровільно зголосилися воювати у лавах збройних сил російської федерації проти української армії та українського народу. 

Втім під час бойового зіткнення з військовослужбовцями ЗСУ були захоплені ними в полон та доставлені до правоохоронних органів.

Суд вважав висунуті прокурором обвинувачення обґрунтованими, а докази достатніми, відтак визнав указаних осіб винними у державній зраді та призначив кожному максимально можливу міру покарання – позбавлення волі на 15 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Судові розгляди обвинувальних актів за ч. 1 ст. 111 КК України, переданих до суду Вінницькою обласною прокуратурою, тривають. 

За матеріалами Вінницької обласної прокуратура

Источник