На Вінниччині біженця з Донеччини судитимуть за переправлення ухилянтів через кордон | Події

За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області до Крижопільського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт відносно 46-річного уродженця Донеччини, який є внутрішньо переміщеною особою і тимчасово мешкає на Хмельниччині, за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, наданням засобів, вчиненому щодо кількох осіб та за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Установлено, що чоловік, мав умисел сприяти незаконному перетину через державний кордон 10-ти громадянам України призовного віку поза пунктами пропуску на територію Республіки Молдова за грошову винагороду у розмірі 120 тис. грн.

Обвинувачений, за допомогою ще одного водія, на автомобілях мав провезти призовників повз встановлені застави та блок-пости у прикордонній зоні до визначеного місця для пішого перетину кордону.

За таке правопорушення чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.
Під час досудового розслідування судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, яку останній вніс.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом відділення поліції № 1 Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід здійснювали прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник