На Вінниччині іноземцю повідомлено про підозру у підпалі автомобілів ТЦК та СП. ФОТО | Події

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 32-річному громадянину Республіки Молдова за фактами перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

За даними обвинувачення, підозрюваний перебував на території України, зокрема працював в Одеській області, та шукав додаткового заробітку в інтернеті. Так він вийшов в Telegram на невстановлених наразі осіб, які пропонували «швидкі» гроші за вчинення незаконних дій. 

В середині липня 2024 року підозрюваний отримав від аноніма повідомлення із завданням щодо знищення військового автомобіля у м. Вінниці за конкретною адресою. За виконання замовники пропонували грошову винагороду у сумі 1000 доларів США.

Того ж дня чоловік попутним транспортом добрався з Одещини до Вінниці, де наступної ночі на одній з вулиць обласного центру підпалив службовий автомобіль Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, обливши його бензином і використавши запальничку. 

Підозрюваний зафіксував скоєне на відео, яке надалі передав замовнику, від якого натомість отримав обіцяну суму коштів. 

Палій з місця події утік та переховувався в одному з сіл Тульчинського району, де вчинив ще один підпал службового автомобіля ТЦК та СП. 

Пожежі були ліквідовані силами ДСНС, люди під час інцидентів не постраждали. 

Надалі підозрюваного було встановлено та затримано співробітниками Управління СБУ та Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Йому повідомлено про підозру та щодо нього судом застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За вказаний злочин передбачено покарання від 5 до 8 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник