На Вінниччині судитимуть учасника розбійного нападу на продавця ювелірних виробів | Події

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно жителя Хмельницької області, який вчинив розбійний напад та незаконно заволодів автомобілем.

Відповідно до висунутого обвинувачення чоловік, з метою незаконного збагачення, вступив у злочинну змову з двома невстановленими особами, матеріали відносно яких виділено в окреме кримінальне провадження.

Слідством установлено, що зловмисник дізнався, що на території одного з санаторіїв Хмільника Вінницької області фізичні особи підприємці здійснюють свою діяльність – продають вироби з коштовних металів. У нього виник злочинний умисел на заволодіння коштовностями. Діючи до заздалегідь узгодженого плану, зловмисник разом з двома невстановленими особами напали на підприємця та його робітницю. Нанесли їм ушкодження та забрали сумки з 2 кг золотих та 10 кг срібних ювелірних виробів. Після вчинення розбійного нападу зловмисники на автомобілі потерпілого зникли у невідомому напрямку.

Діями фігуранта завдано збитки підприємцю на майже 1 млн 289 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник