На Закарпатті затримали зловмисника, який вбив та пограбував пенсіонерку. ФОТО |

16.12.2021 18:00

               Співробітники Ужгородського районного управління поліції розшукали та затримали місцевого жителя, який вночі проник до будинку літньої жінки, наніс їй смертельні тілесні ушкодження та пограбував її. Зловмиснику повідомили про підозру в скоєнні злочину та помістили в ізолятор тимчасового тримання

              Днями до поліції звернулися родичі 71-річної ужгородки. У повідомленні йшлося про те, що жінку виявили в її будинку мертвою. На місці злочину слідчо-оперативна група виявила тіло потерпілої з ознаками насильницької смерті. Обстановка в помешканні ужгородки, яка проживала сама, була порушена.

             За вказаним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, тобто Умисне вбивство вчинене з корисливих мотивів. На місці злочину працювали працівники слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, слідчі поліції Ужгорода та експерти-криміналісти. Із залученням службового собаки, співробітники поліції обстежили будинок пенсіонерки та прилеглу територію, вилучили речові докази та розпочали пошуки зловмисника. У результаті оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції встановили та розшукали причетного до зухвалого злочину. 

             Відомо, що 23-річний зловмисник проник до помешкання жінки в період між 2-ою та 4-ою годиною ночі. Перед тим фігурант відключив електропостачання в будинку, пройшов до спальної кімнати, де спала господарка, і колючо-ріжучим предметом вдарив її в перенісся. Після того чоловік почав шукати гроші та цінні речі. Забравши банківську картку, 500 гривень, мобільний телефон та медалі, зловмисник втік з місця злочину.

             Поліцейські затримали фігуранта в порядку статті 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Ужгородського районного управління поліції  повідомили йому про підозру у скоєнні одразу двох злочинів – розбою (за ч.4 ст.187 ККУ) та умисному в бивстві з корисливих мотивів (за п.6 ч.2 ст.115 ККУ). Також подано клопотання до суду про взяття підозрюваного під варту. За скоєне затриманому загрожує довічне ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Закарпатській області. 

Источник