На Запоріжжі пасажир таксі накинувся на водія та викрав автівку. ФОТО |

10.12.2021 21:00

До поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про незаконне заволодіння його автомобілем  «Volkswagen Passat».

Виїздом на місце події працівники поліції встановили, що цієї ночі заявник за допомогою мобільного додатку однієї з фірм такси надавав платні послуги з перевезень пасажирів по місту Запоріжжя.

Близько 2-ї години ночі,  біля супермаркету по вулиці Щасливій у Запоріжжі, невідомий  чоловік, знаходячись в салоні автомобіля в якості пасажира, відмовився розрахуватись за здійсненну ним поїздку, натомість накинувся на водія. Постраждалому вдалося вистрибнути з автівки. В цей час зловмисник сів за керм оавтівки та втік.

На розшук транспортного засобу був орієнтований весь особовий склад поліції та введена спеціальна поліцейська операція. Протягом години викрадений автомобіль було  виявлено біля села Володимирівського. Зловмисник залишив його у кюветі зі спущеним колесом. Транспортний засіб вилучено та буде повернуто власнику після закінчення слідчих дій.   

«Протягом кількох годин співробітники відділу кримінальної поліції  розшукали та встановили особу викрадача транспортного засобу. Ним виявився раніше судимий 24-річний житель Кривого Рогу. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», — розповів начальник Запорізького районного управління поліції Володимир Мателега.

За даним фактом слідчим, за процесуальним керівництвом окружної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування  триває. 

За матеріалами ВК ГУНП у Закарпатській області. 

Источник