Налагодили збут марихуани на 50 млн грн — на Дніпропетровщині знешкоджено банду. ФОТО | Події

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом організаторам та восьми учасникам злочинної організації. 

Їм інкримінують створення, керівництво злочинною організацією, а також участі в ній, незаконне виготовлення, перевезення, зберігання з метою збуту, збут особливо небезпечного наркотичного засобу, незаконний посів і вирощування конопель.

За даними слідства, у жовтні 2023 року двоє мешканців м. Дніпра організували наркобізнес та залучили до незаконної діяльності ще вісьмох осіб. Вони налагодили мережу розповсюдження канабісу на території міста. 

Учасники злочинної організації вирощували рослини конопель на земельних ділянках за містом. Підозрювані доглядали за плантаціями і обладнали їх системою поливу. Зібраний «урожай» висушували, переробляли на наркосировину за допомогою саморобного пристрою та розфасовували виготовлені наркотики у будинку та гаражі. Сезонний обсяг виробництва сягав до 150 кг канабісу. 

Для реалізації «товару» підозрювані створили спеціальний закритий Телеграм-канал, до якого додавали лише «перевірених» клієнтів. У подальшому збували канабіс покупцям «з рук в руки» в автомобілях. 

За попередніми підрахунками, прибуток від незаконної діяльності за цінами «чорного ринку» може становити до 50 млн грн. 

Дев’ять учасників злочинної організації затримано у порядку ст. 208 КПК України. 

Проведено майже 30 обшуків за місцями проживання ділків, у транспортних засобах та місцях зберігання наркотиків. Вилучено майже 500 сліп-пакетів з наркотиками, 400 кущів конопель, електронні ваги, пристрої для куріння, понад пів мільйона гривень у різних валютах, 7 транспортних засобів, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, сім-картки, флеш-носії, чорнові записи, зброю, патрони. 

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

Источник