Один із нападників на помічника генпрокурора виявився іноземцем- Події

Один із нападників на помічника генпрокурора виявився іноземцем- Події

Фото: facebook.com/UA.National.Police

У Києві поліція затримала одного із нападників на 49-річного помічника генпрокурора Ірини Венедиктової. Ним виявився 34-річний іноземець, якому вже оголошено підозру, повідомили УНН у пресслужбі МВС України.

Розшук подільників затриманого продовжується. Іноземцю оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу.

Напад стався сьомого лютого на вулиці Тверській. Правоохоронці прізвище потерпілого не повідомляли, проте відомо, що радником генпрокурора Ірини Венедиктової є ексміністр юстиції Грузії Зураб Адеішвілі. В «Українській правді» одразу повідомили, що напад на чиновника нібито пов’язаний з його діяльністю в Грузії.

Що відомо про Зураба Адеішвілі?

Зураб Адеішвілі є радником керівника Офісу генпрокурора Ірини Венедиктової з вересня 2021 року на громадських засадах. До переїзду в Україну Зураб Адеішвілі двічі був міністром юстиції, а також очолював генеральну прокуратуру Грузії.

Після програшу Міхеіла Саакашвілі на президентських виборах у 2012 році політик був змушений виїхати з країни. Після відставки проти нього було порушено кілька кримінальних справ — грузинський політик підозрюється на батьківщині в організації та особистій участі у тортурах. Грузія зверталася з проханням про екстрадицію Адеішвілі, проте Україна відмовила.

Джерело