Оголошено підозру екссудді, який перейшов на бік ворога в окупованому Донецьку, — прокуратура | Події

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жителю м. Донецьк заочно повідомлено про підозру у державній зраді.

У 2014 році суддя палати з кримінальних справ Апеляційного суду Донецької області після 21-річного служіння народові України прийняв рішення залишитись в окупованому нзф «днр» місті. У наступному році він звільнився із займаної посади, а ще через два роки став «суддею Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька» квазіреспубліки.

Підтримуючи загарбницьку політику держави-агресора, так званий служитель Феміди  виконував покладені на нього окупантами обов’язки. У своїй роботі він дотримувався законодавства «днр» і при цьому усвідомлював, що його дії порушують Конституцію держави, заради захисту якої він колись надів суддівську мантію. Крім того, він неодноразово проводив брифінги, на яких звітував про роботу фейкової установи.

Оскільки від українського правосуддя підозрюваний переховується, його оголошено у розшук. Досудове розслідування — ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури

Источник