Оперативна інформація станом на 07:30 10 квітня 2022 року від ДСНС Харківщини | Події

10.04.2022 08:30

За добу з 09 по 10 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу.

Загалом за добу рятувальники здійснили 39 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 31, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 17, пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом — 9, пожеж у приватному секторі та на об’єктах, що сталися з інших причин, не пов’язаних обстрілами — 5; також 3 рази на розбирання завалів та 5 — на допомогу населенню та ліквідації наслідків ДТП.

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 17 виїздів на гасіння пожеж спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок, приватних будинків, гаражів та автомобілів. Пожежі сталися у майже у всіх районах міста Харкова, а саме: Київському (4), Московському (2), Немишлянському (1), Слобідському (1), Холодногірському (1), Новобаварському (1), Шевченківському (2) та Слобідському (1), а також Ізюмському (2), Чугуївському (1) та Харківському (1) районах області.

Найбільша пожежа виникла о 15:30 у одному торговельних центрів міста Харкова. Горіли дах та частково приміщення на 3-му та 4-му поверхах будівлі.

Так, 9 квітня ворог завдав чергового ракетного обстрілу по одному з житлових масивів міста Харкова. В результаті обстрілу зазнала серйозних руйнацій житлова 5-поверхівка. До місця події було направлено 4 відділення служби порятунку на автоцистернах та автодрабинах у складі 20 рятувальників. З квартир одного з під’їздів, що зазнав найбільших руйнацій, ДСНСниками було врятовано 7 чоловік та евакуйовано 8 осіб. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Також протягом доби проводились роботи по розбиранню завалів зруйнованих будівель у Індустріальному та Шевченківському районах Харкова.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 50 виїздів для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Ми вистоїмо. Віримо, що вкотре відвоюємо своє право! Все буде Україна!

За матеріалами ДСНС у Харківській області

Источник