Пілот-«вагнерівець» розповів СБУ, як скидав бомби — Події

Пілот-"вагнерівець" розповів СБУ, як скидав бомби - Події

Фото: скріншот ssu.gov.ua

Полонений російський пілот-найманець із ПВК «Вагнер» встиг повоювати в Україні три дні, після чого був збитий українськими захисниками із ПЗРК «Голка». Наразі він дає свідчення правоохоронцям та розповідає, як бомбардував українські міста. Про це пише Служба безпеки України.

За інформацією силовиків, перший бойовий виліт полонений майор Андрій Федорчуков здійснив 14 червня, а 17-го опинився у полоні. Наразі він розповідає СБУ про те, що виконував поставлені завдання, але не хотів убивати українців. Він намагається виправдовуватися і каже, що йшлося лише про «завдання ударів по опорних пунктах, скупченню техніки і живої сили супротивника».

— Мені ставили завдання, говорили час вильоту, і я готувався. Завдання вбивати мирне населення мені не ставили… Я справді, напевно, не отримував повної інформації про те, що відбувається, – виправдовується найманець.

Загалом пілот робив по 1-2 бойові вильоти на день. Зізнається, що, крім нього, на російських винищувачах вартістю понад 10 млн доларів США літають також інші найманці, а не кадрові льотчики з РФ.

Найманці, за його словами, отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць та додаткові бонуси за кількість та «результативність» вильотів.

Основною метою власного перебування в Україні цей пілот вважав «завдання… з надання допомоги республікам Донбасу», а бойові вильоти — «приватними завданнями».

Пілот-"вагнерівець" розповів СБУ, як скидав бомби - Події

 

Джерело