Підозрюваного у вбивстві двох валютників судитимуть на Черкащині |

05.12.2021 14:02

60-річний затриманий зізнався у вбивстві двох “валютників”. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Фігуранту загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, мешканця Тального, який під час конфлікту через гроші вбив знайомого, викрили та затримали оперативники Черкащини, слідчі Головного управління Національної поліції в Черкаській області та поліцейські Звенигородського районного відділу поліції. Чоловік, затриманий за підозрою у вбивстві тальнівського “валютника” може бути причетним до ще одного вбивства, скоєного восени 2018 року.

У кінці вересня до поліції Тальнівщини звернулася місцева жителька із повідомленням про те, що її чоловік поїхав автомобілем Volkswagen Passat B8 у невідомому напрямку та додому не повернувся. Транспортний засіб, що був припаркований і замкнений, виявили на вулиці Майданецькій. Власник зник безвісти.

Працівники поліції почали перевіряти коло зав’язків потерпілого. Висували версію вбивства й через його діяльність. Зниклий тальнівчанин також займався обміном валюти. Односельці, яких опитували поліцейські, припускали, що він міг виїхати закордон.

Поліцейські з’ясували, що до злочину причетний чоловік, який займався мийкою автомобілів, характеризувався порядним, хазяйновитим і добрим сім’янином, та не викликав жодної підозри.

Під час слідчих дій підозрюваний зізнався у вбивстві знайомого з корисливих мотивів, а також у вбивстві 2018-го року. Обидва вбивства скоєні аналогічним способом — після кількох ударів по голові і смерті потерпілого, тіло поміщено у яму з нечистотами.

23 червня скелетований труп дістали поліцейські, працівники ДСНС та комунальники. Зараз проводяться відповідні експертизи. Правоохоронці встановлюють деталі.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Черкаській області

Источник