Пастору, який втік до росії і звідти через синів збирав дані про ЗСУ, оголошено підозру, — прокуратура | Події

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю Одеської області заочно повідомлено про підозру у державній зраді.

За даними слідства, у 2023 році, будучи багатодітним батьком, пастор однієї з баптистських церков виїхав з України до російської федерації. Під час перебування на території держави-агресора він познайомився зі співробітником фсб, який запропонував йому співпрацю в обмін на грошові кошти для будівництва будинку.

Чоловік погодився на умови куратора та задля отримання інформації воєнного характеру залучив до незаконної діяльності двох своїх синів. Один з них проходив службу в ЗСУ. За проханням батька він збирав дані про розташування особового складу Сил оборони та техніки, зокрема, танків у Краматорському районі. Наразі стосовно нього обвинувальний акт перебуває на розгляді суду.

Отримані дані пастор відправляв співробітнику російської спецслужби, аби той використав цю інформацію проти українських захисників. Загалом з січня по лютий 2024 року він передав 15 повідомлень з потрібними ворогу координатами.

Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. Йому загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури

Источник