Підпалили залізничну релейну шафу на замовлення ворога — у Києві заґратовано молодиків. ФОТО | Події

У Києві поліцейські спільно з СБУ затримали молодиків за вчинення диверсії

Діючи за вказівками кураторів з рф, двоє товаришів вчинили підпал релейної шафи у Подільському районі. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

До Подільського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі здійснили підпал електрощитової на залізничній дорозі. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Оперативники поліції Києва спільно з аналітиками кримінального аналізу провели низку розшукових заходів та встановили особи двох паліїв. Ними виявились 22-річний та 17-річний місцеві мешканці, які вирішили підзаробити, виконавши «замовлення» від представників країни-агресора.

Правоохоронці з’ясували, що на російських кураторів товариші натрапили в соціальній мережі Telegram. За підпал релейних шаф на залізниці їм пообіцяли добре заплатити. Відтак спільники здійснили диверсію, підпаливши релейну шафу неподалік залізничної станції. За вказівкою окупантів зловмисники фільмували на камеру мобільного телефону свої злочинні дії як доказ виконаної робити.

Поліцейські спільно з працівниками Служби безпеки України затримали фігурантів. Як з’ясувалось, за свої «послуги» вони вже встигли отримати 1500 гривень авансу. Надалі фігуранти планували продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва.

Слідчі повідомили затриманим про підозру. На час слідства 22-річний зловмисник перебуватиме під вартою, а його неповнолітній товариш – під нічним домашнім арештом. Молодикам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами поліції Києва

Источник