Після російського обстрілу на Запорізькій АЕС стався витік — Події

Після російського обстрілу на Запорізькій АЕС стався витік - Події

Фото: upload.wikimedia.org

На території Запорізької атомної електростанції стався витік через пошкодження резервуарівз конденсатами російськими обстрілами. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного агентства з атомної енергії.

— Чотири експерти МАГАТЕ, які зараз перебувають на об’єкті, здійснили візит на ЗАЕС, щоб оцінити фізичні наслідки обстрілів. Спостереження групи включали пошкодження резервуарів для зберігання конденсату, що спричинило нерадіоактивний витік, кілька ударів по головній дорозі вздовж реакторів станції, а також по залізниці, що виведена з ладу, трубопровід стисненого повітря та інші пошкодження, — йдеться в повідомленні.

У той же час група експертів повідомила, що стан шести реакторних блоків залишається стабільним, також підтверджено цілісність відпрацьованого палива, свіжого палива та ядерних відходів у сховищах.

— Це серйозна причина для занепокоєння, оскільки ясно демонструє абсолютну інтенсивність атак на одну з найбільших у світі атомних електростанцій, — заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гросії.

Як зазначено у повідомленні, зараз фахівці розпочали роботи з ліквідації наслідків обстрілів, а гендиректор МАГАТЕ та активізував консультації щодо встановлення захисної зони на об’єкті.

Джерело