Працюють на окупантів у Маріупольському районі — оголошено підозру двом псевдопосадовцям | Події

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Йдеться про мешканців Маріупольського району, які після його окупації російськими військами у 2022 році не виїхали на підконтрольну Україні територію.

З метою продовження професійної «кар’єри» у співпраці з ворогом головний спеціаліст організаційного відділу Нікольської селищної ради добровільно обійняла псевдопосаду «начальниці загального відділу адміністрації Володарського району днр». Так звана чиновниця приймає «управлінські» рішення на користь держави-агресора. Вона розробляє плани роботи відділу та погоджує проєкти «розпорядчих актів» керівництва. Також жінка бере участь у засіданнях комісій та інших заходах, спрямованих на легітимізацію діяльності ставлеників кремля в захоплених громадах.

Другий підозрюваний знайшов собі «тепле місце» в окупованому Маріуполі. З лютого 2023 року чоловік працює «завідувачем суспільно-політичним сектором відділу з питань внутрішньої політики» фейкової міської адміністрації. Зазначений підрозділ взаємодіє з представниками політичних партій рф, відповідає за підготовку переписів населення й проведення фейкових виборів і референдумів. «Завсектором» забезпечує його організаційно-технічну діяльність і керує процесами підготовки «документації», орієнтуючись на федеральне законодавство та «нормативно-правову базу днр».

Досудове розслідування — ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  Оголошеним в розшук громадянам максимально загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури

Источник