РФ замінувала на півдні України майже 900 тисяч гектарів землі — Події

РФ замінувала на півдні України майже 900 тисяч гектарів землі - Події

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA/

Російські війська активно мінували тимчасово захоплені території. Тільки у звільнених частинах Херсонської та Миколаївської областей відомо заміновані майже 900 тисяч гектарів, заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

— Загарбники встигли замінувати близько 680 тисяч гектарів на звільненій торік частині Херсонської області. Це лише за приблизними підрахунками. Ще 200 тисяч гектарів — заміновані ділянки Миколаївської області, — повідомив він.

За словами Тарнавського,  після деокупації територій українські фахівці відразу стають на «зачистку» території від вибухівки.

— Фахівці Сил оборони на Таврійському напрямку щодня виходять на полювання за смертоносною спадщиною агресора. Вони щомиті ризикують життям, щоб знову зробити безпечними звільнені території України. Цим ми кардинально відрізняємося від ворога, — додав він.

Раніше стало відомо, що в Україні з’явилася інтерактивна карта замінованих територій. На ній позначені всі місця, де вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети. 

Джерело