Росія завдала удару по острову Зміїний фосфорними бомбами — Події

Росія завдала удару по острову Зміїний фосфорними бомбами - Події

Російські війська завдали авіаудару фосфорними бомбами по острову Зміїний. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму Телеграм-каналі.

— Сьогодні близько 18:00 з аеродрому Бельбек пара літаків Су-30 ВКС ЗС РФ двічі завдала авіаційного удару фосфорними бомбами по острову Зміїний, де нібито росіяни «завершили виконання завдань», — заявив Залужний.

Як зазначив головнокомандувач ЗСУ, Росія не дотримується власних заяв щодо «жесту доброї волі».

— Керівництво збройних сил Росії не дотримується навіть власних заяв, які декларують «жест доброї волі». Всім, хто говорить про домовленості з Росією, слід знати ці факти. Єдине, у чому противник послідовний, це незмінна «влучність» завдання ударів, — написав він.

Також Залужний опублікував відеозапис, на якому зафіксовано момент атаки острова Зміїний. На кадрах видно, що у море потрапила щонайменше одна бомба.

Острів Зміїний був захоплений російськими військами в перший день вторгнення в Україну — 24 лютого. 30 червня противник евакуювався з острова після того, як українські війська завдали вогневих ударів ракетами та артилерією. Тоді в Міноборони РФ офіційно підтвердили відхід їхніх військових, але заявили, що це був «крок доброї волі».

Джерело