Російська провокація у Придністров’ї: анонсують ракетний удар від імені ЗСУ — Події

Російська провокація у Придністров'ї: анонсують ракетний удар від імені ЗСУ - Події

Фото: facebook.com

Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) заявило про підготовку Росією ракетного удару по мирних жителів Придністров’я з метою звинуватити в обстрілі Україну. Як 26 квітня повідомили у прес-службі ГУР, населення невизнаної республіки в масовому порядку отримує повідомлення в месенджерах від нібито українських збройних сил із обіцянкою ракетного удару.

— Подібні фейки та інциденти, які, ймовірно, сталися на території «ПМР», не що інше, як чергова провокація російських спецслужб проти України та Молдови, — повідомляє українська розвідка і уточнює, що ці повідомлення активно висвітлюються російськими пропагандистськими інформаційними ресурсами.

У повідомленнях йдеться, що Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення до більш безпечних регіонів.

Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, проте люди, що залишилися в містах, будуть сприйняті як диверсійні групи і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки».

— Держава Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій, — наголошує українська розвідка.

Російська провокація у Придністров'ї: анонсують ракетний удар від імені ЗСУ - Події

Російська провокація у Придністров'ї: анонсують ракетний удар від імені ЗСУ - Події

А В ЦЕЙ ЧАС

МЗС України засуджує провокації у Придністров’ї

Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови у межах її міжнародно визнаних кордонів та засуджує спроби втягнути Придністров’я у повномасштабну війну РФ проти України. Про це 26 квітня заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

— Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови у межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми засуджуємо спроби втягнути молдовське Придністров’я у повномасштабну війну проти України. Ми закликаємо до негайної деескалації напруги, — написав Ніколенко.

У Міністерстві закордонних справ України зазначили, що хвиля повідомлень 21-26 квітня про замінування навчальних закладів, напад на будівлю т.зв. «міністерства державної безпеки», руйнування двох радіовеж в Григоріопольському районі та вибухи на аеродромі в Тирасполі збіглися у часі із заявами російського військового командування про намір захопити весь південь України та встановити сухопутний коридор із Придністровським регіоном Молдови.

Провокації у Придністров’ї розпочалися 25 квітня з обстрілу т.зв. «Міністерства держбезпеки» невизнаної республіки з гранатометів. 26 квітня було підірвано антени-ретранслятори російського радіо, також повідомлялося про вибухи на військовому аеродромі в Тирасполі. Представники ПМР у терактах звинуватили Україну.

Джерело