Росіяни масово спалюють тіла своїх загиблих без ідентифікації та обліку — Події

Росіяни масово спалюють тіла своїх загиблих без ідентифікації та обліку - Події

Фото: t.me/annamaliar

Російські військові активно використовують мобільні крематорії, щоб позбавлятися тіл убитих товаришів по службі. До того ж командування навіть не здійснює ідентифікації та обліку померлих солдатів РФ. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

— За даними Головного управління розвідки Міноборони, враховуючи катастрофічну ситуацію, що склалася, противник активно використовує мобільні крематорії», — заявила Маляр — Зокрема, в тилу передових позицій росіян відзначається постійне переміщення близько п’яти таких крематоріїв.

За її словами, кремації проходять без будь-якої ідентифікації та обліку тіл померлих окупантів. Таким чином, російське командування приховує величезні втрати особового складу і продовжує застосовувати традиційну російську практику позбавлення сімей загиблих пільг і компенсацій, розрекламованих російською пропагандою.

Раніше Маляр також розповідала, що російські військові руйнують систему охорони здоров’я на тимчасово окупованих територіях. Захоплені ними лікарні відмовляють українцям у наданні медичних послуг та лікують лише солдатів РФ.

Джерело