Російські окупанти влаштовують п’яні перестрілки на вулицях Маріуполя — Події

Російські окупанти влаштовують п'яні перестрілки на вулицях Маріуполя - Події

Фото: t.me/mariupolrada

Російські окупанти продовжують встановлювати свої порядки у Маріуполі. Вони відродили «ДАІ» з усіма його хабарами, влаштовують перестрілки на вулицях, а також змушують людей купувати воду, демонтуючи всі обладнані місцевими кранами. Про це пише Telegram-канал радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка.

— На вулицях міста з’явилося ДАІ з усіма наслідками «А ну дІхні». Хабарі на дорогах повернулися. Жодних паперів, протоколів – все вирішується на місці, – повідомив Андрющенко.

Він розповів, що вночі в районі Волонтерівки Кальміуського району російські окупанти вчинили стрілянину з автоматів.

— Через п’яну сварку з «днрівцями» з’ясовували хтось більший визволитель. На жаль, без жертв серед військових, на щастя, без жертв серед цивільних. Все далі «людина зі рушницею» стає головним гегемоном міста, — зазначив Андрющенко.

За його словами, незважаючи на відсутність води у більшості жителів Лівобережного району, окупаційна влада демонтувала усі облаштовані маріупольцями імпровізовані крани, зокрема, в районі 12 школи.

— Причина не ремонт водоводу чи контроль тиску. Знову – збагачення. Людей змушують купувати воду у магазинах… Замість безкоштовного порятунку – по 4 грн за літр з маріупольця, – пише Андрющенко.

Водночас він повідомив, що на ММК ім. Ілліча відновили практику розбору завалів цивільними вперед саперів.

– За два тижні вже підтверджено факт підриву на розтяжках двох цивільних в Аглофабриці та 6 цивільних у ремонтному цеху, – розповів радник мера.

Також було підключено до електрики частину східного Лівобережжя, але, за його словами, кожне підключення наочно демонструє відсутність людей у місті.

— Приватний сектор до електрики не підключений, окупаційна влада уникає навіть обіцянок щодо такого процесу. Незважаючи на обіцянки щодо ремонту квартир, городяни змушені самостійно ремонтувати вікна всім, що є. Склопакети стоять за всі гроші світу. Плівка у дефіциті. Значна частина вікон зачинена ДСП, деревом, гіпсокартоном. Людей заганяють жити у печерах, – повідомив Андрющенко.

У Маріуполі місцеві жителі вишиковуються у величезну чергу за отриманням пропуску на виїзд із міста.

Джерело