СБУ повідомила про підозру родичу Кадирова, який штурмував «Азовсталь» — Події

СБУ повідомила про підозру родичу Кадирова, який штурмував "Азовсталь" - Події

Служба безпеки України повідомила про підозру двоюрідному брату глави Чеченської Республіки, депутата Держдуми РФ Адама Делімханова. Про це повідомляє сайт спецслужби.

— Правоохоронці зібрали беззастережні докази провини Делімханова, який брав участь у захопленні Маріуполя. Він входить до найближчого оточення глави Чечні. Саме за вказівкою Кадирова на початку повномасштабного вторгнення Делімханов прибув до тимчасово окупованої частини Донецької області. Там він очолив угруповання окупаційних військ, – розповіли у СБУ.

Як встановили силовики, з лютого до травня під командуванням Делімханова кадировці воювали проти підрозділів Сил оборони на східному фронті. Угруповання брало активну участь у штурмі «Азовсталі». Крім того, російський депутат розповсюджував через Telegram пропагандистське відео Кадирова, де він виправдовує збройну агресію Росії проти України.

Делімханова повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України — про допомогу у зміні кордонів України, а також виправдання, визнання правомірної збройної агресії РФ проти України.

Джерело