СБУ затримала брата Царьова — Події

СБУ затримала брата Царьова - Події

Фото: Веленгурін Володимир

Співробітники Служби безпеки України затримали брата колишнього народного депутата та одного з ідеологів «новоросії» Олега Царьова. За даними слідства, він намагався організувати диверсії у Дніпрі. Про це повідомила прес-служба СБУ.

За інформацією силовиків, брат Царьова розраховував на те, що отримає посаду голови Дніпропетровської ОДА у разі російської окупації регіону.

— Коли надії на прихід росіян не справдилися, він почав отримувати вказівки від кураторів. Зокрема, його завдання було дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок проведення серії вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури, — розповіли силовики.

СБУ розпочала стеження за ним ще на первинному етапі підривної діяльності. У ході санкціонованих обшуків у сховку знайшли зброю та боєприпаси, тротилові шашки для диверсій, банківські картки та паспорти громадянина Росії.

Брат Царьова проживав у Дніпрі з 2014 року, вів тихий та непримітний спосіб життя, але підтримував активний зв’язок із самим екс-нардепом, який ховається в Росії.

Йому оголошено підозру в диверсії, найближчим часом суд обере йому запобіжний захід.

Джерело