В Ізюмі військові РФ викрали українського письменника Володимира Вакуленка та його сина — Події

В Ізюмі військові РФ викрали українського письменника Володимира Вакуленка та його сина - Події

Фото: .facebook.com/iryna.novitska.1

Військовослужбовці Росії викрали у селі Капітовська Харківської області відомого українського письменника Володимира Вакуленка. Також ворог відвіз у невідомому напрямку та його сина. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

— Наприкінці березня російські окупанти, які захопили с. Капітівка Ізюмського району, який незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю. Наразі його місцезнаходження невідоме, — зазначено у повідомленні.

За даними відомства, село Капітолівка продовжує перебувати під окупацією росіян. Зв’язок у населеному пункті на сьогоднішній день відсутній. Через викрадення письменника слідчі порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу «Незаконне позбавлення волі чи викрадення людини».

У прокуратурі ім’я викраденого письменника не назвали, але колишня дружина Вакуленко – Ірина Новицька, підтвердила, що йдеться про її екс-дружину.

— Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка та батька нашого сина, забрали за доносом або російські солдати, або представники окупаційної влади. Його подальша доля, як і доля Віталіка, невідома, – заявила Новицька у своєму Фейсбуці.

За її словами, приводом для викрадення письменника могла стати його проукраїнська позиція та участь у АТО. Про те, що сталося, жінка підозрювала з кінця березня, але підтвердилася інформація лише зараз.

Джерело