В Миколаєві вводять комендантську годину на всі вихідні: будуть шукали колаборантів — Події

В Миколаєві вводять комендантську годину на всі вихідні: будуть шукали колаборантів - Події

З вечора п’ятниці, 5 серпня, Миколаїв йде на затяжну комендантську годину. Вона почнеться о 23:00 і триватиме включно до понеділка, 8 серпня. Про це в своєму телеграм-каналі повідомив голова ОВА Віталій Кім під час відеозвернення.

Він пояснив, що весь цей час буде діяти заборона на перебування людей у вказаний проміжок часу на вулицях та інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Кім звернувся до мешканців сьогодні заздалегідь здійснити все заплановане. Він також натякнув, що під час затяжної комендантської години буде проводитись анонсована раніше перевірка повідомлень про зрадників у місті.

Про те, що місто може бути закритим на кілька днів, Кім говорив ще у середині липня. Він казав, що Миколаїв треба  зачистити  від колаборантів.

— Є ті, хто тут давно з якоюсь ідеєю. Є люди, які зневірилися або не думають про наслідки, або вирішили заробити. Це поодинокі випадки, але кожен такий випадок тягне за собою потенційні жертви, коли починають стежити за місцями розташування військових, ППО або ще чогось, – наголошував він.

Миколаїв майже щодня страждає від ракетних обстрілів. Протягом останньої ночі місто «накривали» тричі — після опівночі, близько третьої ночі та о 6:40 ранку.  Під удар попав Корабельний район. 

 

 

Джерело